page contents Книжен ъгъл: Докато „Черен мрак“ завладява града
Предоставено от Blogger.

Докато „Черен мрак“ завладява града

19.4.21

Новият трилър на Рагнар Йонасон въвлича в ледената мъгла на заплетена история

„Черен мрак“ е трилър, наситен с атмосфера, създадена от вулканичното изригване. Сюжетът  въвлича читателя в ледената мъгла на заплетена история - насред мрак, който завладява града. Историята приковава вниманието на читателя и го задържа до самия край.
 
Заслепяващата светлина на белите нощи по време на арктическото лято е помрачена от прах и пепел от наскоро изригнал вулкан. Тялото на млад мъж лежи на брега на усамотен фиорд в Северна Исландия…

Амбициозна репортерка усеща, че това ще бъде новината на живота ѝ и започва разследване без да осъзнава, че от нея зависи съдбата на един невинен човек.

Ари Тор Арасон и колегите му от малкия полицейски участък в Сиглюфьордюр се опитват да разплетат неочаквано сложния случай, докато собствените им вътрешни битки едва не ги повалят. Мракът става все по-внушителен, а в него се крият тайни, които ще разтърсят цялата страна. От убиецът няма и следа. Екипът трябва да го спре преди да се изгуби в непрогледната тъмнина. 
 
„Черен мрак“ (Ера, превод Росица Тодорова) е втората книга, която излиза на  българския пазар от автора на бестселъра „Снежна слепота“.  Рагнар е адвокат, банкер, писател, университетски преподавател и преводач, превел от 17-годишна възраст 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски. Романите на Рагнар Йонасон (1976) са публикувани в  33 държави и са продадени в над 2 милиона екземпляра.