page contents Книжен ъгъл: „101 отбивки: Презареждане” – ударна доза адреналин за пътешественици
Предоставено от Blogger.

„101 отбивки: Презареждане” – ударна доза адреналин за пътешественици

27.7.21

 



Легендарната поредица от Иван Михалев се завръща с нови 101 вълнуващи маршрута

Легендарната поредица пътеводители под марката „101 отбивки“, чиито предишни издания оглавиха класациите в България и спечелиха сърцата на хиляди читатели, се завръща с нов хит.

Месеци след последния локдаун, журналистът и пътешественик Иван Михалев ни повежда по нови 101 маршрута до красиви и малко известни кътчета из нашата страна.

„101 Отбивки: Презареждане“ съдържа 101 непубликувани в предишните книги от поредицата дестинации, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали пътешественици.

„Всички сме уморени от месеците на изолация и задължително носене на маски. Всеки мечтае да открие нови места сред природата, където да презареди батериите. Това ме вдъхнови да направя този пътеводител“, посочва авторът.

Книгата „отвежда” до малко познати забележителности, които не фигурират в списъка на „100-те национални туристически обекта“. Дестинациите са най-различни – тайни водопади, мистериозни пещери, тракийски светилища, причудливи скални феномени, древни мегалити, вековни дървета, свещени места, китни села и архитектурни резервати.

Независимо дали се нуждаете от неделна разходка в близост до София, или едноседмична ваканция далеч от цивилизацията, „101 отбивки: Презареждане“ е книгата, която ще ви вдъхнови да стегнете багажа и да поемете на път.

От места, достъпни с кола, през планински екопътеки, до маршрути, по които няма нито табели, нито маркировка – в пътеводителя ви очакват много вълнуващи открития, които ще ви се прииска да споделите с приятелите ви във Facebook и Instagram.

Тайни водопади, планински екопътеки, от които се откриват „алпийски“ гледки, страховити каньони, над които се издигат древни тракийски светилища, мистични пещери в Странджа, които се намират зад някогашния „кльон“ на границата – всичко това  ще откриете на страниците на пътеводителя.

Освен невероятни цветни фотографии, уловили очарованието на тези места, книгата предлага и много любопитни факти, съвети какво още да видите в радиус от 50 км, както и съвети за начинаещи фотографи. Плюс точни упътвания как да стигнете до всяко от тези 101 интересни места.

В „101 отбивки: Презареждане” няма скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.