page contents Книжен ъгъл: Най-лошото куче на света ни учи как да обичаме истински в романа „Марли и аз“
Предоставено от Blogger.

Най-лошото куче на света ни учи как да обичаме истински в романа „Марли и аз“

10.8.21


Писателят Джон Гроган и неговият лабрадор са главните герои в този трогателен и забавен разказ

Един луд лабрадор, едно любящо смейство и 400 страници, изпълнени със смях, сълзи и красиви емоции – това е романът „Марли и аз“. Тоталният бестселър на Джон Гроган е истинска класика, не само за любителите на кучета, но и за ценителите на качествения хумор и добрата проза.

Автобиографичната творба на американския автор проследява трогателната история на най-лошото куче с най-голямото сърце и се превръща във вдъхновение за създателите на едноименния филм с участието на Оуен Уилсън и Дженифър Анистън. Издателство „Кръг“ предлага ново издание на любимата книга в превод на Красимира Христовска, с корица, оформена от талантливата дизайнерка Наталия Чайкина.

Джон и Джени са безгрижни влюбени младоженци, току-що започнали съвместния си живот в своята перфектна приказна къщичка в Южна Флорида. Но безоблачните дни бързо отминават, когато решават да увеличат семейството си първо с... кученце. Сладката пухкава топчица бързо се превръща в препускащ из дома им четиресет и пет килограмов лабрадор ретривър, неподлеждащ на възпитание. И скоро става ясно, че с Марли животът на младата двойка никога вече няма да бъде същият.

Див и непокорен, Марли унищожава всичко, което се изпречи на пътя му – събаря предмети и хора, има нюх за бели, страх от гръмотевици и се оказва единственото куче, изхвърлено от училището за послушание. Но едновременно с това любвеобилният домашен любимец е до стопаните си в най-тежките и най-щастливите моменти, винаги верен и готов да обича.

Джон Гроган – завършен и умел писател разказва историята на тринайсет години от живота си, поставяйки Марли в главната роля. История за почти безкрайна любов и търпение.Тринайсетте години, в които своенравното куче е част от семейство Гроган, са всъщност най-смисленият период от живота на Джон. Период, в който той създава своето голямо семейство и развива кариерата си, но и период, в който именно присъствието на Марли го учи кои всъщност са истински важните неща в живота. Написана изключително увлекателно, „Марли и аз“ поднася трудностите и радостите на действителността по лек и неангажиращ начин, гарнирани с голяма доза хумор и обаятелен стил.

Джон Гроган (1957) работи като журналист в различни печатни медии повече от двайсет и пет години. Дебютната му книга „Марли и аз“ се превръща в световен бестселър, който вдъхновява и едноименния филм от 2008 г.