page contents Книжен ъгъл: „Убийство в Миконос“ превръща туристическия рай в зловещо местопрестъпление
Предоставено от Blogger.

„Убийство в Миконос“ превръща туристическия рай в зловещо местопрестъпление

2.9.21

Джефри Сайгър изоставя Уолстрийт, за да пише трилъри на гръцкия остров 
 
Мистерията е любим жанр на много запалени читатели, но рядко се намира наистина качествено написана заплетена история, която да поддържа напрежението до последната страница. На 27 август издателство „Кръг“ пуска на пазара първата част от една поредица-образец в жанра – „Убийство в Миконос“ от майстора на мистерията Джефри Сайгър. 
 
Книгите за известния детектив Андреас Калдис се превръщат в една от най-популярните трилър серии и жънат огромен успех в Европа и САЩ. Българският превод е на опитния преводач Юрий Лучев, а стилната корица – дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative. 
 
Политически неудобният и опитен детектив Андреас Калдис е прехвърлен от следовател в атинския отдел „Убийства“ като началник на полицията на гръцкия остров Миконос, известен рай за туристи от цял свят. Мрачен и отегчен, Андреас приема поста като изгнание, а острова като място отдалечено от всяка възможност за професионално развитие. 
 
Рутината на ежедневието му обаче бързо е разбита на прах, когато млада жена изчезва, а изпод криптите на множество стари семейни църкви започват да изникват човешки кости, които не би трябвало да са там. Възможно ли е Гърция да се е изправила пред първия сериен убиец в историята на страната? 
 
Андреас и неговият партньор по значка имат сложната задача да решат случая в надпревара с времето, но без да нарушат спокойствието на туристите, от които зависи прехраната на целия остров. Ще успее ли спасителната операция да разобличи престъпника, преди да е извършил още едно убийство? Ще запази ли Андреас работата и репутацията си и каква цена ще трябва да плати за това? Ще излезе ли истината наяве – ужасяващи престъпления, които преследват Миконос в продължение на десетилетия? 
 
В своя ефектен дебютен роман Сайгър потапя читателя в едно особено състояние, белязано от изкусно създаденото напрежение и балансирано с автентичните описания на гръцката атмосфера и любопитни исторически факти. Всичко това е поднесено чрез стегнат и реалистичен стил, който те пренася изцяло в разказа. 
 
Джефри Сайгър е американски романист, който живее на остров Миконос. Преди да се посвети на писането, работи като адвокат на Уолстрийт, но се отказва от кариерата си в полза на художествената литература. Трилърите му за детектив Андреас Калдис жънат успех в Европа и САЩ, а предстои да бъдат и адаптирани в сериал. Сайгър преподава мистерия в курса по творчеко писане във „Вашингтон и Джеферсън колидж“.