page contents Книжен ъгъл: Госпожа Армитидж се превръща в кралицата на пътя
Предоставено от Blogger.

Госпожа Армитидж се превръща в кралицата на пътя

28.9.21

А Куентин Блейк се завръща на български език – този път като автор


Любимият художник на Роалд Дал Куентин Блейк кани всички малки читатели да се впуснат в лудо приключение с една от най-забавните му книги. „Госпожа Армитидж. Кралицата на пътя“ е заглавието, с което признатият английски карикатурист и писател дебютира и като автор в детската поредица на издателство „Ентусиаст“ в превод на Катя Перчинкова. Книгата идва с твърди корици и цветни илюстрации, които отлично допълват щурата и остроумна история.

Сър Куентин Саксби Блейк е илюстрирал над 300 книги, включително 18 написани от Роалд Дал, които са сред най-популярните му творби. За трайния си принос като детски илюстратор той е носител на най-високото книжно признание – международната награда „Ханс Кристиан Андерсен“. Куентин Блейк е и патрон на Асоциацията на илюстраторите във Великобритания.

„Госпожа Армитидж. Кралицата на пътя“ среща най-малките с една очарователна героиня, която получава неочакван подарък от чичо си Козмо – неугледна стара кола. Бързо става ясно, че има още много какво да се желае от шофьорските ѝ умения. Неслучайно Блейк посвещава книгата на внимателните водачи от двете страни на пътя.

Скоро от колата не остава много, но никакви предизвикателства не могат да попречат на смелата Анастейжа да продължи своето пътуване. И в крайна сметка да открие нови приятели.
Въпреки че е напълно безопасно да се докоснем до приключенията на госпожа Армитидж, от „Обзървър“ предупреждават: „Огледайте се внимателно, преди да пресечете улицата и да си купите тази книга.“