page contents Книжен ъгъл: „Гробът на сестра ми“ – най-личният случай на детектив Трейси Кросуайт – вече и на български
Предоставено от Blogger.

„Гробът на сестра ми“ – най-личният случай на детектив Трейси Кросуайт – вече и на български

22.2.22

„Гробът на сестра ми“ (Бениториал, превод Анелия Петрунова) е първата книга, ударно начало на поредицата с най-личния случай за детектив Трейси Кросуайт – разследването на убийството на изчезналата ѝ преди двайсет години по-малка сестра Сара. 
 
Трейси не вярва, че осъденият за убийството ѝ Едмънд Хаус действително е виновен. Но когато останките на сестра ѝ най-сетне са открити близо до родния им град, детективката е решена да получи отговори на въпросите, които я измъчват от години. И докато търси истинския убиец, разкрива тъмни тайни, които ще променят завинаги връзката ѝ с миналото и ще я изложат на смъртна опасност.

В „Гробът на сестра ми“ Дъгони показва не само способността си да изгради наситен сюжет на пристрастяващ трилър, но и умението си да дълбае в човешката душа, в семейните взаимоотношения, в непосилната вина. Да разказва напрегната криминална история, без да забравя за човешката ѝ страна - какво причинява убийството на семейството на жертвата, на приятелите ѝ, на родния ѝ град? Именно тази уникална творческа способност превръща книгата в ловка смесица от крими мистерия и правен трилър с емоционален привкус, която едновременно разкъсва сърцето и кара да препускаш ненаситно по страниците чак до разтърсващия финал.

Като средно дете сред деветте си братя и сестри, Робърт Дъгони предпочита да изразява себе си чрез писане, тъй като, както самият той казва, не му се отдават много възможности за говорене. По-късно учи право, но без да забравя голямата си любов, заради която завършва журналистика и творческо писане. Следват успешна кариера на юрист, брак, деца – всичко, за което един обикновен човек би мечтал. Но една сутрин Робърт се буди с вече взето решение – да зареже адвокатската професия и да се посвети изцяло на писането. Съпругата му го подкрепя безусловно.

Две десетилетия по-късно Робърт Дъгони е всепризнат талант от ранга на Джон Гришам, автор на няколко хитови трилърови поредици, а читателите по цял свят му „благодарят“ за взетото преди години решение, като поставят книгите му начело на бестселър класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Уолстрийт Джърнал“, „Уошингтън Поуст“ и „Амазон“. Най-успешни за момента са романите му за детектив Трейси Кросуайт, с продадени повече от осем милиона екземпляра в цял свят.