page contents Книжен ъгъл: „Сума“: Има ли живот след смъртта и как би изглеждал той?
Предоставено от Blogger.

„Сума“: Има ли живот след смъртта и как би изглеждал той?

5.7.22

40 истории от отвъдното предава невроученият Дейвид Игълман

Един от най-популярните учени в света Дейвид Игълман промени изцяло публичната представа за невронауката с популярните си книги „Мозъкът. Това си ти“, „Жива мрежа“ и „Инкогнито“, доказвайки, че тя може да бъде достъпна и разбираема и за незапознатия читател.
 
Но на някои въпроси науката все още не е намерила еднозначен отговор и невроученият се заема именно с тях.

С изцяло нов превод, дело на Елена Филипова, „Сиела“ издава  „Сума“ –  различна и смайваща книга от Дейвид Игълман, в която той предава 40 вдъхновяващи и изненадващи истории от отвъдното, с които търси отговор на въпроса какво следва след смъртта.

Какво е Бог? Има ли отвъден живот? Как би изглеждал той? Зависи ли отвъдният ни живот от поведението ни в настоящето? Наистина ли хората се делят на добри и лоши? Има ли ад и рай? И съществува ли равенство между хората в отвъдното?

В този смел полет на въображението ще откриете, че Бог може би е с големината на микроб и да не подозира за съществуването ни. Или пък всички сме просто актьори в живота на другите. А може би Бог е женена двойка,  вселената се движи наобратно или всички сме принудени да живем в отвъдното със своите дразнещи версии от животи, в които сме взели различни житейски решения?

Без да търси сензационни разкрития или да прави категорични умозаключения, Дейвид Игълман разкрива пред читателя различни възможности за това, което ни очаква, когато земният ни път достигне до своя неизбежен завършек.

Преведена на над 30 езика,  „Сума“ побира 40 мисловни експеримента – забавни, иронични към някои общоприети научни методи на изследване, смешни и понякога тъжни истории, които обаче разкриват много по-сложни и дълбоки идеи.
 
Смел полет на въображението на един от най-популярните учени на планетата, но и с дълбоко разбиране за човешката душевност, „Сума“ е впечатляващ експеримент, чрез който се изследва как виждаме себе си в настоящето, от тази страна на живота. 

Мистерията на човешкото съществуване – един от вечните въпроси пред цивилизацията ни – продължава да вълнува науката и изкуството. А истината е може би някъде сред страниците на тази провокативна книга...