page contents Книжен ъгъл: Жан-Кристоф Рюфен представя „Адам отпреди грехопадението“
Предоставено от Blogger.

Жан-Кристоф Рюфен представя „Адам отпреди грехопадението“

24.4.23


 На 27 април, четвъртък, в 19:00 ч.  във Френския институт в България ще се състои среща с изтъкнатия писател, лекар, хуманитарен активист, дипломат и общественик Жан-Кристоф Рюфен, който ще представи пред българска публика книгата си „Адам отпреди грехопадението“!

Жан-Кристоф Рюфен е преподавател по политически науки, член на Френската академия, автор на над 20 романа, удостоени с 9 награди, сред които 2 награди „Гонкур“. На името на Рюфен са кръстени медиатека в гр. Санс и начално училище в гр. Виню по желание на учениците, за които писателят олицетворява вкуса към думите, солидарността и мира. Многобройните интереси на този ренесансов homo sapiens и страстен пътешественик включват и екологията, по-точно нейната тъмна страна, т. нар. „дълбока екология“, насочена към защитата на природата от хищническия човешки вид. Защита, която не подбира средства.

„Адам отпреди грехопадението“ (Колибри, превод: Росица Ташева) проследява историята на един екоактивист, който освобождава животни от експериментална лаборатория в Полша през 2005 г. и се забърква в убийствен заговор за спасяване на света. В търсене на изгубения рай, в който е живял Адам преди грехопадението, в желанието си да възстановят унищожената хармония, радикалните еколози от САЩ, Европа, Южна Америка ще се опитат да намалят свръхнаселеността на планетата с чудовищните средства на биотероризма. Срещу тях ще се изправи частната агенция „Провидънс“ и по-специално Пол и Кери, двама бивши тайни агенти на ЦРУ, подпомогнати от екипа на агенцията. Животът на милиони човешки същества ще зависи от техния опит, интелигентност и изобретателност.