page contents Книжен ъгъл: Подарете тази книга и зарадвайте своето дете и едно дете от джунглата
Предоставено от Blogger.

Подарете тази книга и зарадвайте своето дете и едно дете от джунглата

9.11.09

Мила Банкова: Писмо до теб от Амазония




Здравейте,
Книгата „Писмо до теб от Амазония” е прозорец към мистичната и непозната култура на тропическите гори и нейните обитатели. Зад екзотиката обаче се крият множество очи и тайни, опасности и чудеса, които децата на едно малко градче насред джунглата на Перу, Пуерто Малдонадо, искат да споделят чрез техните приказки и игри.

Книгата съдържа:
• 26 авторски приказки на децата от квартала Лас Ломас, техните снимки, рисунки и разкази, които описват обкръжаващата ги среда, техният начин на живот, музика, митове, тайни за гората, странни плодове и животни, кулинарията и медицината на Амазония.
• 15 легенди от различни племена, населяващи района Мадре де Диос ,със столица Пуерто Малдонадо, граничещ с великата империя на инките, които никога не успели да завладеят амазонската джунгла.
• Рисунки на известния художник Рембер Яхуаркани, както и представяне на изкуството на Амазония
• Послания от децата за спасяването на тропическите гори, послания за мир и любов за всички читатели, независимо разстоянията и границите.


Историите на децата ще насърчат отваряне към света и толерантност към различното. Междукултурният диалог създава почва за ново разбиране на света и е от огромно значение, за да не се изгубят ценности и мъдрости, на които нашата планета земя разчита за своето оцеляване.
Книгата е предназначена предимно за деца и цели да обогати мисловния им свят, техните звукови и визуални възприятия, културен багаж и фантазии, да подсили на ценности като солидарност, толеранстност, нерасизъм, както и да стимулира любопитството им към други култури.
Книгата „Писмо до теб от Амазония” е също така подходяща и за възрастни, които могат да надникнат и да се запознаят с магическия свят на дъждовните гори чрез оргиналните племенни легенди и чрез детските разкази, които носят общочовешки ценности и изключителни познания.



Това е послание от децата от джунглата на Перу, затова е писмо, включващо техните приказки, снимки, рисунки, плодове и животни, легенди на племената мачигенга, уитото, шипибо, есе-еха, жине-пирос и агуаруна, както и оригинални картини-репродукции на Рембер Яхуаркани.

Тази книга не е цел, а един дълъг път, по който аз срещнах всички вас, които помогнахте за осъществяването на този труд. Без нито един от вас това нямаше да е възможно, но преди всичко нямаше да е толкова хубаво и истинско. Радвам се, че книгата излиза на бял свят без да бъде финансирана по проект, без институция, без издател, а от сърцата на толкова много хора.

P.S. Приходите от продажбата на книгата са за децата в Перу, а 17% от цялата сума отива за изграждането на доброволчески клубове по училища в България, за да се предава опитът и солидарността да расте.

От блога на Мила Банкова

Виж още:
Мила Банкова: Върнах се в България, за да предам послание от Амазония
Мила Банкова, мисионерка в Амазония: Зарязах Милано и попаднах в джунглата и бедността
Мила, мисионерка в Амазония, разказва за жената, която стреля по ягуари