page contents Книжен ъгъл: "Дамян Яков" представя: "Портокаловото момиче"
Предоставено от Blogger.

"Дамян Яков" представя: "Портокаловото момиче"

4.6.10

От  Юстайн Гордер – автор на световния бестселър “Светът на Софи”

ВСЪЩНОСТ защо Пепеляшка трябва да напусне двореца  преди да удари полунощ? Е, да –  в бързината да загуби пантофката си и накрая да спечели принца. Неотменимото ПРАВИЛО!
Разпечатано писмо  и файл в „античен“ вече компютър срещат пораснал син с отдавна  починалия му баща.
Писмото е разказ и размисъл за МАГИЯТА да си роден  и да живееш – защото светът е  чудна приказка, чиито превъзходно тайнствени правила трябва да разгадаваш и да спазваш. РЕАЛНОСТТА – на Земята под Слънцето и Луната – е необятната люлка на въображението с неговите неизясними ЗАГАДКИ, преплетени със случайности, предположения, отхвърляния... и СЛЕДИ. Разказ за важността да можеш да откриваш и правилно да разчиташ следите и за миговете, когато сякаш се намираш в самия извор на ВРЕМЕТО.

А синът трябва да отговори на възможно най-важния въпрос – за ИЗБОРА. “Портокаловото  момиче” е една история за истинската ГОЛЯМА ЛЮБОВ, за способността да избегнеш самосъжалението, когато всички надежди са изчерпани, за дарбата да предадеш на наследниците си най-доброто, което притежаваш – ДОСТОЙНСТВОТО. Повестта е разказ за щедрата мъдрост и за въодушевената младост. Това е разказ, който се чете на един дъх и не се забравя дълго. Една книга, която носи всички белези от таланта на Юстайн Гордер – автор на една от най-продаваните книги за всички времена – “Светът на Софи”.