page contents Книжен ъгъл: "Персей" представя: "Войната на жриците" от Лине Кобербьол
Предоставено от Blogger.

"Персей" представя: "Войната на жриците" от Лине Кобербьол

1.8.10

Дина се разкъсва между двете си дарби. Едната, наследена от майка й, е тази на Жрица на срама, можеща да прозре дълбоко в душата на човек и да го накара да се засрами за лошото, което е сторил. Другата, наследена от баща й, е дарът на змията – способността да внуши на другите всякакви чувства или видения. Сега й се налага да се възползва от тях, за да спаси живота на много хора.

Наследник на престола, който му принадлежи по право, граф Нико решава да си го върне, за да сложи край на страданията на толкова много хора, тероризирани от Дракан, графа на Ордена на дракона, който е заграбил властта. Затова прибягва към помощта на една красива, но опасна жена – владеещата всякакви оръжия Кармиан, и един продажен капитан на кораб – Гарвана.


За да не навлече беди върху най-близките си приятели Дина и брат й Давин, Нико тайно избягва, за да осъществи плана си. Но те усещат, че го грози смъртоносна опасност, и се впускат в опасно приключение, за да го спасят.

Дошло е време, когато силите на доброто трябва да се обединят и да се опълчат срещу злото, заплашващо да завладее света. Дошло е време за войната на жриците.


Жрицата на срама и нейната дъщеря Дина са надарени със способността, когато погледнат някого в очите, да проникват в най-съкровените тайни на душата му, да видят неговите скрити помисли и престъпленията, които е извършил, и да го накарат да изпита срам за извършените злодеяния.


Дина, брат й Давин и приятелят им граф Нико, несправедливо обвинен в убийство, преживяват куп опасни и спиращи дъха приключения...


Има много тайни около героите – около техния произход и способностите им. Оказва се, че Дина е наследила не само дарбата на майка си, но и тази на тайнствения си баща – черен магьосник. Това е дарът на змията – да омайва и да внушава на хората нереални видения.

Мистичност, тайнственост и омайваща непредсказуемост са вълшебните “подправки”, които придават на повествованието силата на омайно биле. Това е затрогваща история за обичта и верността, за силата да имаш позиция и да я защитаваш докрай. Притча за вечната битка между Доброто и Злото.

Лине Кобербьол пише увлекателно и живо, сюжетите й са динамични и наситени с неочаквани обрати; провокират въображението на читателя.

Книгите от поредицата за Дина (всяка от тях със самостоятелен сюжет) са пропити с мъдростта, че всеки от нас трябва да бъде отговорен за словата и делата си, дори за мислите си; трябва да притежаваме смелостта да променяме живота си.

ИК Персей, превод от датски Неда Димова-Бренстрьом