page contents Книжен ъгъл: "Ентусиаст" представя: След "Лукс" идват "Клюки"
Предоставено от Blogger.

"Ентусиаст" представя: След "Лукс" идват "Клюки"

30.9.10

Излиза втората книга от четирилогията „Живот на върха“ на Ана Годбърсън

Вълнуващата история, страстите, омразата, интригите и съдбовните обрати от „Лукс“ продължават във втората книга от поредицата „Клюки“. Добре дошли отново в Манхатън през 1899 г., когато социалното положение, семейното богатство, дългът към близките, браковете по сметка и пищните тоалети са начин на живот. Но това е само едната страна на Манхатън през XIX в. - разкошът е естествено гарниран с тъмни тайни, задкулисни игри, интриги, скандални слухове, лицемерни приятелства и, разбира се, истинска любов, която не винаги е позволена.

Такава е любовта между главната героиня Елизабет Холанд, една от най-красивите и уважавани девойки, и кочияша Уил – скандална и невъзможна, каквато висшето общество никога не би приело. Макар и вече годеница на богатия Хенри Скумейкър тя продължава да копнее за Уил, но дългът към семейството ѝ, което губи богатството си, и е на път да загуби и позициите си в обществото, не позволява на Елизабет да реализира дръзките си желания. До момента, в който една сутрин Манхатън осъмва с новината за изчезването на Елизабет Холанд.

Елизабет, чийто бляскав живот пълни ежедневно клюкарските колонки на вестниците, внезапно изчезва, вероятно погълната от ледените води на Ийст Ривър, но тялото остава неоткрито. Слуховете за трагичната смърт на най-популярната девойка във висшето общество разтърсват Манхатън. Едни се чудят дали животът по върховете не е изисквал твърде много от Елизабет, или пък някой е имал интерес най-известната дъщеря в града просто да бъде заличена. Съвсем скоро те ще поставят под съмнение слуховете за смъртта ѝ и ще впрегнат всичките си усиля да разберат истината. Тя обаче е достояние на шепа близки на Елизабет, но ще я запазят за себе си.

И докато мистериозното изчезване на Елизабет вълнува обществото, изкусителната Пенелопи Хейс е готова да заграби всичко, което приятелката ѝ е оставила след себе си. Включително и най-желаният ерген в Ню Йорк и годеник на Елизабет – Хенри, преди още една жена от Холанд да го измъкне от алчните ѝ ръце. Но дали ще успее да сложи край на романтичната връзка между Хенри и сестрата на Елизабет – Даяна, и да го оплете в коварните си любовни мрежи?

Със своята историческа достоверност книгите от поредицата „Живот на върха“ ще ви отведат в недалечното минало, когато личните копнежи и желания отстъпват пред критичността на висшето обществото и луксa да му принадлежиш. Макар да са забавни и развлекателни четива, книгите от четирилогията разказват каква е цената да бъдеш на върха.

Следващи книги от четирилогията „Живот на върха“ на Ана Годбърсън: „Завист“ през ноември и „Блясък“