page contents Книжен ъгъл: "Инфодар" представя: "Завръщане" от Виктория Хислъп
Предоставено от Blogger.

"Инфодар" представя: "Завръщане" от Виктория Хислъп

3.12.10

В тихо кафене под величествения замък Аламбра в Гранада Соня попада на забележителни фотографии, които я пренасят в историята на едно семейство, разделено от опустошителната Гражданска война в Испания през 30-те години на 20 век.

Грубото потъпкване на човешките права и разбиването на стотици хиляди човешки съдби са оставили дълбока следа в тайнствената и загадъчна атмосфера на Гранада. Магията на фламенкото и обаянието на испанската душевност се преплитат със спомена за една братоубийствена война, преобърнала живота на семейство Рамирес.

Впечатлена от трагичната история, Соня открива неподозирана връзка с Гранада, която ще наложи прелом и в нейния живот. Пленителна и дълбоко разтърсваща драма, вторият роман на Виктория Хислъп е също толкова въдхновяващ като дебютната книга „Островът”, превърнала се в международен бестселър.

Виктория Хислъп е позната на българския читател с романа „Островът”, издаден от "Инфодар" преди една година - вълнуваща история за съдбата на едно семейство, разтърсено от трагедия, война и страст, а в центъра на всичко е тяхната дълбока връзка с острова и неговите тайни, за колонията от прокажени не лишени от чувста, емоции, съперничества и желание за съпричастност. По тази книга в момента се излъчва сериал от 26 серии от Гръцката телевизия (http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=134124156642232&id=358015891142).

Дебютният роман на Виктория Хислъп – „Островът“, е носител на престижната награда Galaxy British Book Awards 2007. Книгата е публикувана на повече от 20 езика и е международен бестселър, включително в Гърция. Само във Великобритания са продадени над един милион копия.

Виктория Хислъп е родена в Кент и днес живее там след двадесетгодишно пребиваване в Лондон. Докато следва английска литература среща съпуга си Иън Хислъп, сценарист и издател на сатиричното издание Private Eye. Имат две деца. Авторката е посещавала многократно гръцките острови и е пленена от тяхната красота.

Ето какво пише специално за остров Спиналонга :”Еднодневна екскурзия до място,което е било колония на прокажени, не е идеалното място за излет. Децата посрещнаха идеята с неодобрение, но щом се озовахме на Спиналонга, те почнаха да се гмуркат от скалите. Бях поразена от това място в мига, в който го видях. Атмосферата беше неописуема и осъзнах,че трябва да пиша за това преживяване.”