page contents Книжен ъгъл: "Островът" - Александър Секулов и "Сиела" обявяват конкурс за продължение на романа
Предоставено от Blogger.

"Островът" - Александър Секулов и "Сиела" обявяват конкурс за продължение на романа

6.2.11

На малък варовиков остров в края на Егея три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.
След "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", писателят Александър Секулов и издателска къща „Сиела” представят „Островът”- роман за любовта като щастливо корабокрушение.

Книгата връща забравен жанр в българската литература – романа за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти. А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето, е написал авторът. Художник на рисунките е Чавдар Гюзелев.

Конкурс за продължение на романа

За написването на продължение на романа авторът и издателска къща „Сиела” се обръщат с писмо към читателите:

Знам какво ще правят следващото лято!

Ако са ти харесали героите на тази книга, ако ти се струва, че вече ги познаваш мноооого добре, ако си преживял или можеш да измислиш място и приключения, в които да попаднат следващото лято, то седни и пиши на адрес znamkakvostepraviat@abv.bg

Името на победителя ще бъде върху корицата на следващата книга, разказваща приключенията на тези момчета и момичета. А може да се появят и нови герои, свободата да измисляш е твое лично право. Не го забравяй!”

Конкурсът започва с излизането на книгата на 4 февруари и ще продължи до 4 юли 2011 г.

1 коментара:

nana каза...

Не зная с какъв поглед се рецензират творбите, но много недоверие лъха и от заглавията и от съдържанието.Така както са представени ,звучат само като игра а то въобще не е така.Защо ще се гледа на любовта като на крушение ,когато точно с нея аз намерих прекрасна личност,която ме дари с много,дори бих казала цялото ми бъдеще е точно и единствено само той.За какви съмнения може да става дума ,щом виждам че пътя по който вървя ще му донесе това, от което би се чувствал щастлив и би продължило това, което той е започнал.Явно липсва дълбочина в преценките и анализите.