page contents Книжен ъгъл: Рицар на книгата 2011
Предоставено от Blogger.

Рицар на книгата 2011

21.4.11

На 20 април 2011 г. Асоциация „Българска книга” връчи Годишните награди „Рицар на книгата”.

Наградите се връчват за заслуги за развитието на книжния сектор, за утвърждаване на българската книга и четенето като основни фактори за развитието на личността и по случай 23 април – Международен ден на книгата и авторското право.

Церемонията се състоя в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”. Водеща беше актрисата Ермена Чичикова, рицар в „Походът на книгите”.

Тази годината бяха връчени награди в пет категории:

1. В категорията „Награда за журналист – електронни медии – радио и телевизия” призът беше връчен на Гриша Атанасов, създател  и водещ на „Книги завинаги” по университетското радио „Алма Матер Класик ФМ”

2. В категорията „Награда за журналист – печатни медии – вестници и списания” за „Рицар на книгата” единодушно беше избрана г-жа Пепа Йорданова от вестник „Всичко за семейството”.

3. В категорията „Награда за журналист - Интернет базирани медии” наградата се присъди на Лили Георгиева от сайта actualno.com

4. В категорията политик/общественик с най-голям принос и подкрепа за развитието на издателския бранш „Рицар на книгата” беше връчен на кмета на гр. Пловдив г-н Славчо Атанасов за моралната и финансова подкрепа при организирането на ежегодния литературен фестивал „Пловдив чете”

Награда за цялостен принос тази година се присъди на г-н Петко Тодоров – постоянен коментатор в предаването „Книги завинаги” на радио „Алма Матер” и автор на страници за книги във вестниците „Сега” и „Стандарт”.

От АБК