page contents Книжен ъгъл: „Детективска агенция Private“ – Ню Йорк, Лос Анжелис, Лондон и Париж
Предоставено от Blogger.

„Детективска агенция Private“ – Ню Йорк, Лос Анжелис, Лондон и Париж

26.4.11

„Ентусиаст“ издава новия криминален роман на майстора на жанра Джеймс Патерсън

След двата тома на сборника с криминални разкази Трилър под редакцията на Джеймс Патерсън, които „Ентусиаст“ публикува последователно през февруари и март тази година, в края на месец април издателството изненада почитателите на световноизвестния автор с новата му книга „Детективска агенция Private“ - първият роман от нова серия на майстора на трилъра, създадена съвместно с Максин Паетро, с която са съавтори в осем книги.


Главният герой Джак Морган е бивш морски пехотинец, който наследява детективската агенция на баща си и 15 милиона долара в банкова сметка на Кайманите, с които да възстанови и развие дейността ѝ. С клоновете си по света Private бързо просперира и се занимава с тежки и почти неразрешими случаи. Всеки ден Джак научава тайните на едни от най-влиятелните и известни хора на планетата, които търсят максимална сигурност и дискретност.

Джак вече разследва случай на уредени бейзболни мачове и нелегални залагания и е по петите на жесток сериен убиец, отнел живота на тринайсет млади момичета, когато научава за ново, потресаващо убийство, което го засяга пряко – жертвата е жената на най-добрия му приятел и негова бивша любовница. Джак е решен да използва всички ресурси на Private, за да открие извършителя. В тази игра обаче няма правила и колкото повече Морган се приближава до убиеца, толкова повече разбира, че нещата не са такива, каквито изглеждат, и че ще му се наложи да направи фатален избор.

За Джеймс Патерсън

Джеймс Патерсън е израснал в малък град в щата Ню Йорк. Мечтал да стане писател, но не си представял пътя към писателското поприще изпълнен с много лишения и затова изградил завидна кариера в рекламния бизнес. Не се отказал да преследва мечтата си и през 1977 г. печели най-престижното отличие в областта на криминалната литература - наградата „Едгар“, и то с дебютния си роман.

През януари 2010 г. в.  "Ню Йорк Таймс" излиза със снимката на Джеймс Патерсън на първа страница. Статията е озаглавена „James Patterson Inc.“ и в нея се казва, че това е авторът, „променил книжната индустрия“. През последните три години Джеймс Патерсън е продал повече книги от всеки друг автор. Надминава по продажби култови писатели като Джоан Роулинг, Джон Гришам и др. Джеймс Патерсън има 19 последователни романа, заели челните места в класацията на "Ню Йорк Таймс", а книгите му са продадени в над 205 милиона екземпляра в цялия свят. Освен с криминалните си истории, той е изключително популярен и като автор на детски и тийнейджърски романи. Джеймс Патерсън е първият автор, чиито книги стават №1 едновременно в класациите за книги за възрастни и за деца на Ню Йорк Таймс.

Джеймс Патерсън е написал повече бестселъри от класацията на Ню Йорк Таймс от всеки друг автор по света според книгата на рекордите „Гинес“. Откакто първият му роман печели наградата „Едгар“ през 1977 година, книгите му са продадени в над 205 милиона екземпляра. През 2007 г. получава международната награда за най-добър трилър Thrillermaster – за големия си принос за този жанр.

Той е авторът на романите за Алекс Крос, най-популярната детективска поредица за последните двайсет и пет години, както и на филмираните с голям успех „Целуни момичетата“ и „Когато дойде паякът“.