page contents Книжен ъгъл: "Ера" представя: "Продавач на мечти" и Аугусто Кури
Предоставено от Blogger.

"Ера" представя: "Продавач на мечти" и Аугусто Кури

17.6.11

Аугусто Кури ни омагьосва с вълнуваща приказка за мистериозен мъж, който насърчава хората да търсят най-важното в живота: щастието, което таят дълбоко в душата си.

Университетски преподавател заплашва да скочи от покрива на висока сграда. Един странник го спасява от смъртта. Никой не знае от къде се появява загадъчният непознат, неговото име или житейска история. Той притежава необичайна дързост и крие много тайни. Драматична загуба го е накарала да се вгледа в себе си.
За да преодолее мъката, странникът споделя своята история със света и се превръща в продавач на мечти. Хората, които среща, преминават през труден период от живота си. Алкохолик, изоставен от семейството си, жена, която се страхува, че завинаги ще остане сама, манекенка, отблъсната от фалшивите ценности в нейния свят. Обезверени и отчаяни, те са се отказали от мечтите си. Но този тайнствен мъж ги освобождава от робството на рутината и ги повежда по пътя на щастието. Вдъхновени от него, те се превръщат в негови последователи.

Според продавачът на мечти съвременните общества са станали глобална лудница, където тревогите и стресът са нещо нормално, а мирът, благоденствието и тишината са признаци на анормалност. Необикновените му идеи привличат както привърженици, така и явни врагове, и го поставят в центъра на медийното внимание. Дали той е мъдрец или е луд?

Тази история ще ви накара да плачете и да се смеете, но най-важното е, че ще ви представи един нов и вълнуващ поглед върху живота.

„Продавач на мечти” ни помага да преодолеем ограниченията на предразсъдъците, показва ни трагедията на губещите и наивността на онези, които са превърнали живота си в циркова арена. Роман, който ни кара да преосмислим стремежите си, да ценим тези, които обичаме, да осъзнаем, че вината, грешките и разочарованията, всъщност са привилегии на един осъзнат живот. Книгата на Аугусто Кури ни насърчава да не се боим, а да се изправим пред страховете си и да преследваме мечтите си!

За автора

Аугусто Кури е бразилски психиатър, психотерапевт, учен и писател. Книгите му са публикувани в повече от 50 страни. В Бразилия са продадени над 15 млн. копия от тях, в Китай Кури е номиниран за най-добър чуждестранен писател, а в Португалия са организирани читателски групи, които дискутират книгите му.

Кури прави изследвания върху изграждането на интелекта, работата на мозъка и функцията на мислите. Той разработва мултифокална теория за функционирането на ума и процеса на изграждане на мисълта. През 2008 г. към Института за изследване на интелигентността в Португалия, е създаден научен център на негово име.