page contents Книжен ъгъл: Под прикритие в "Ангелите от Ада"
Предоставено от Blogger.

Под прикритие в "Ангелите от Ада"

30.7.11

PRO BOOK представя NO ANGEL от Джей Добинс и Нилс Джонсън-Шелтън

Джей Антъни Добинс, по прякор Пилето, работи като агент под прикритие в Бюрото по тютюн, алкохол и огнестрелни оръжия и придобива печална известност след като между 2001 и 2003 г. успява да се внедри в Hells Angels.

На Пилето е предложено пълноправно членство в най-големия и опасен мотористки клуб в света, след като изфабрикува доказателства за убийството на член от „Монголите” – рокерски клуб, с който Hells Angels са в дългогодишна война.


Вътрешен поглед към едно от най-затворените, но в същото време едно от най-ясно отличимите тайни общества в света. Hells Angels е организация, в която е изключително трудно да бъдеш приет. Не можеш да влезеш в нея трябва да те поканят.

И дори да те помолят, пак трябва да преминеш през етапите на „чиракуване”. Колкото и да си корав, колкото и да си смел, колкото и да си лош, винаги има по-корав, по-смел и полош от теб. Периодът на „обучение” е с неопределено време.

Има строг кодекс на честта. Спазвай го. Или умри.
Спечели си уважението на другите. Или умри.
Защити клуба и братята си. Или умри.

Високи скорости, красиви жени, алкохол, оръжие, наркотици, високи скорости, красиви жени... Убийства.

Никой преди Джей Добинс не е успявал да стигне толкова високо в йерархията на Hells Angels. Но всяко нещо си има цена. No Angel е романизираната история на един човек, който може дотолкова да бъде погълнат от мисията си, че да се отрече от семейство и приятели. Да се откаже от децата си.

Воден единствено от сляпа ярост и желание да изпълни мисията си.
Победа над Тъмната страна.
Но няма как да я победиш, без да преминеш към нея!

Заслужава ли си? Ставайки един от тях, още ли ще искаш да завършиш мисията си? Заслужава ли си?