page contents Книжен ъгъл: "Колибри" представя: Жени под влияние
Предоставено от Blogger.

"Колибри" представя: Жени под влияние

10.2.12

Излиза от печат „Жени под влияние“ на познатата у нас авторка Мари-Франс Иригоайен. Един задълбочен анализ, който ще помогне на много жени да идентифицират навреме признаците на психологически натиск и да избегнат вероятността от физически тормоз от страна на партньора.

„Жени под влияние“ (превод: Юлия Минкова) сблъсква читателя с горчивата статистика за случаите на упражнено и обичайно упражнявано насилие в рамките на семейните взаимоотношения.

Авторката изследва причините, поради които днес, когато равнопоставеността на половете се заявява като безусловна ценност, моделите на активния, доминиращ мъж и пасивната жена продължават да функционират и да се налагат от родители, от рекламния бизнес и медиите. Тя отстоява тезата, че осъзнаването на мотивите за вербалната агресия е залог за постигане на хармония.

Мари-Франс Иригоайен е известен съвременен психиатър, психоаналитик и семеен психотерапевт. Родена е във Франция през 1949 г. Има докторска степен по медицина, професионалните й интереси са насочени към механизмите на агресивното поведение, психическия и физическия тормоз. През 2001 г. „Колибри“ издаде „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието“, която беше преведена на 24 езика.