page contents Книжен ъгъл: "Похищението" на Дейвид Роуз - световна премиера в България
Предоставено от Blogger.

"Похищението" на Дейвид Роуз - световна премиера в България

2.12.13

"Ера" представя политическия трилър месец преди британското издание

Морган Купър трудно балансира между грижите за децата и кариерата си. Тя не може да разчита на съпруга си Адам – адвокат и работохолик, с когото преживяват тежки моменти на кавги и отчуждение.

Докато другите майки в спокойния жилищен квартал са отдадени изцяло на домакински задължения и козметични процедури, Морган е специален агент на ЦРУ. Тя ежедневно трябва да се доказва, за да се пребори с конкуренцията от млади, необвързани и амбициозни агенти.

В едно прекрасно пролетно утро Морган получава спешно назначение и заминава на тайна мисия за една от най-горещите точки в света. Там попада в капана на предателства и политически интриги и скоро се оказва в смъртна опасност.

Шефовете й от ЦРУ, както и чуждестранните дипломати, бързо и удобно забравят за съществуването на Морган. Отвлечена, затворена и изолирани от света, тя трябва да се изправи сама срещу всички.

Единственият човек, който не се отказва да я спаси, е... Адам. Той ще използва всичките си умения и връзки, за да разбере къде е жена му и да я измъкне невредима, въпреки всичко.
Роуз проследява гледните точки на Морган и Адам. Тя е в неведение каква ще бъде съдбата й, изключително притеснена за децата си и в същото време решена да не се предава.

Една интелигентна съвременна жена, жънеща успехи в подчертано мъжко поприще, която въпреки това не се е отказала от семейния си живот. Адам е изправен пред най-тежкото предизвикателство в живота си. Той трябва да се погрижи за децата си и да спаси съпругата си.

„Похищението“ е впечатляващ политически трилър по действителен случай. Брутален и безкомпромисен, той разкрива непознатото лице на международната политика. Роуз успява да предаде и емоциите на една силна жена, която е твърдо решена да се бори за живота си.

За автора:

Дейвид Роуз е разследващ журналист, който вече 20 години отразява събитията около тайните операции на спецслужбите в най-невралгичните точки в света. Работи за водещи медии като „Венити Феър“, „Гардиан“ и „Обзървър“. Той е автор на 16 документални филма за Би Би Си.

В дългогодишната си практика Роуз е създал множесво контакти сред оперативни агенти от различни служби. В процеса на писане на „Похищението“ Роуз им е изпращал текстове от романа. Дейвид Роуз живее в Оксфорд и вече планира своя следващ трилър.