page contents Книжен ъгъл: Спагети с червеи и други гнусни рецепти? Може, щом са от Роалд Дал
Предоставено от Blogger.

Спагети с червеи и други гнусни рецепти? Може, щом са от Роалд Дал

15.12.15

Нова книга в поредицата Enthusiast Children’s Books от Разказвач №1 в света – „Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“

В навечерието на Коледа „Ентусиаст“ ще зарадва малките читатели с нова книга от любимия писател на децата – Роалд Дал. „Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“ е специално издание с цветни илюстрации от Куентин Блейк - истинско предизвикателство, което малчуганите и родителите могат да изживеят заедно. В уникалния том, несравним с всичко останало, написано от Роалд Дал, са събрани любимите рецепти на любимия писател на малки и големи.

В книгата ще откриетe петдесет апетитни рецепти, включващи великолепни вкуснотии като топла грахова супа, ароматни спагети с червеи, пухкава бъркана тиня и освежаващ бонбоскоч. Ще се научите да си приготвяте специално меню за почивните дни и ще намерите идеи за рождени дни. „Изключително гнусни рецепти“ предлага още много любопитни кулинарни факти, брилянтни примерни менюта, раздел, в който да запишете любимите си рецепти.
Включени са и обичани откъси от любимите книжки от Роалд Дал, както и полезна информация за преобразуването на тегло и течности от една мярка в друга; как да си приготвим среднощна закуска, в случай че се събудим гладни посред нощ; речник на по-малко известните продукти и още много пакостливи идеи.

Ако сте фенове на писателя, със сигурност познавате фермера Бънс, Уили Уонка и семейство Тъпашки. Защо тогава само фермерът Бънс да може да пирува с вкусни понички? Защо само Уили Уонка да може да приготвя горещ сладолед за студени дни? И най-вече защо противното семейство Тъпашки единствено да може да похапва от спагетите с червеи?

И в този ред на мисли съпругата на писателя – Фелисити споделя: Всеки почитател на Роалд Дал с удоволствие би гризкал страниците на книгите си, за да разбере какъв е вкусът на киселчетата, захарните смукалки или гъделичкащите стомаха вкуснотии. Затова с помощта на няколко страхотни готвачи сътворих книжка с наистина гадни... не, отвратителни... не, ГНУСНИ рецепти, за да ви помогнат да усетите тези вкусове! Мисля, че готовите ястия ще ви се сторят превъзходни!