page contents Книжен ъгъл: Как „Малкият принц” оживява в ръцете ни
Предоставено от Blogger.

Как „Малкият принц” оживява в ръцете ни

15.12.15

Дамян Дамянов  създаде  „Нарисувай ми овца” - книга за оцветяване

Художникът Дамян Дамянов отправя предизвикателство към всички почитатели на „Малкият принц” с първата си книга „Нарисувай ми овца” (ИК „Сиела”). По страниците й децата ще могат да оцветяват картини, населени с героите от любимото на редица поколения произведение на Антоан дьо Сент-Екзюпери, а с помощта на родителите си (и не само) да решават фантастични визуални задачи и ребуси, кръстословици, да си направят поп-ъп картичка, самолет, вулкан и много други, все интересни неща.

По страниците на „Нарисувай ми овца” децата (и не само!) ще могат да оцветяват картини, населени с героите от великата книга на Екзюпери, а с помощта на родителите си (и не само!) да решават фантастични визуални задачи и ребуси, кръстословици, да си направят поп-ъп картичка, самолет, вулкан и… още много други неща.

 Художникът Дамян Дамянов – „виновникът” за някои от най-запомнящите се корици на българския книжен пазар, прави своя дебют като автор на книгата „Нарисувай ми овца”. Уникалното по рода си издание е книжка за оцветяване, игра (и не само!) и е вдъхновена от любимото на редица поколения произведение на Антоан дьо Сент-Екзюпери „Малкият принц”. „Нарисувай ми овца е книга за забавление на малки и големи – и още един начин да бъде преживяна магията на Малкият принц”, обобщава самият Дамянов.

Сред кориците, чиито автор е Дамян Дамянов са „Белканто” на Ан Патчет,  „Смъртта е занимание самотно” на Рей Бредбъри, „Граматика на фантазията” на Джани Родари, „Москва-Петушки” на Венедикт Ерофеев, както и нашумялата напоследък „Баба праща поздрави и се извинява” на Фредрик Бакман. Илюстрациите и кориците на „Хиляда и една нощ” на Ханан ал-Шейх  и „Приказки колкото усмивка” на Джани Родари, също са негово дело.

Един от най-запомнящите се проекти на Дамянов безспорно е цялостното художествено оформление на книгата „Малкият принц” на Екзюпери (новият превод). Наскоро Дамянов представи и изложбата си „Напоследък” в литературен клуб „Перото”.