page contents Книжен ъгъл: Никога повече гладни, яж мазнини и отслабвай с идеалния метаболизъм
Предоставено от Blogger.

Никога повече гладни, яж мазнини и отслабвай с идеалния метаболизъм

28.6.16

Лятото е време за диети - д-р Дейвид Лудуиг, д-р Марк Хаймън и Сара Ванс имат съвети

„Никога повече гладни“ (Колибри) преобръща с главата надолу традиционните диети, като предлага програма в три фази, която игнорира броенето на калориите в чинията. Това е хранителен режим без лишения, съчетаващ вкусната и питателна храна с адекватното телесно тегло. Чрез използване на правилните комбинации от храни (както и други техники за подкрепа, свързани с понижаване на стреса, с подобряване на съня и с приятни физически натоварвания) този подход препрограмира мастните клетки, за да освободи складираните в тях калории.

А иначе д-р Лудуиг не се смущава да подчертае един всеизвестен факт: компаниите от хранително-вкусовата промишленост в САЩ и техните застъпнически кръгове харчат десетки милиони долари годишно за политически дарения, лобиране и други подобни дейности, като в замяна печелят огромно влияние върху политиката, свързана с храните, и подронват стандартите за здравословно хранене.

Доктор по медицина и доктор на философските науки, Дейвид Лудуиг е практикуващ ендокринолог и изследовател в Бостънската детска болница, професор по педиатрия в Медицинския институт към Харвард и професор по хранене в Института за обществено здраве към Харвард. Описван от списание „Тайм“ като „воин срещу затлъстяването“, д-р Лудуиг има многобройни изяви в „Ню Йорк Таймс“ и по американските телевизионни канали. В продължение на повече от две десетилетия той е в предните редици на изследванията, свързани с контрол на телесното тегло.

В „Яж мазнини и отслабвай” (Кръгозор) д-р Марк Хаймън развенчава митовете, че мазнините водят до повишаване на холестерола, че са причината за сърдечносъдовите заболявания и за натрупването на килограми.

Авторът, известен в България с бестселъра „Ултраметаболизъм”, превръща най-новите научни изследвания за мазнините от последните пет години в 21-дневна практическа програма за хранене, енергизиране и детоксикация на организма и ни запознава с последните технологии за сваляне на теглото, помага ни в превенцията на болести, за поддържането на дълголетие и стимулиране на мозъчните функции.

В „Яж мазнини и отслабвай” за първи път се обяснява и същността на пеганизма – разработената от Хаймън система за хранене, която комбинира най-доброто от палео и от веган режимите. Пеганизмът вече е хит в Холивуд, а сред привържениците му са Леброн Джеймс, един от най-великите баскетболисти на нашето време, и тенисист номер 1 Новак Джокович.

„Идеалният метаболизъм“  (Слънце) ще ни помогне да постигнем добър метаболизъм и тялото ни да се излекува изцяло. Защото не можем да живеем с една болест, а да лекуваме други две. Когато тялото изцерява, то цери всичко.

Изписани са хиляди страници и стотици книги, посветени на здравето и отслабването. Но само с диети, лекарства или други временни мерки резултатите не са трайни, ако не се подобри метаболизмът – вълшебната сложна система от биохимични процеси, които протичат в клетките на организма, за да поддържат живота.

Сара Ванс дава отговори на най-често срещаните въпроси, които всеки си задава, когато иска да се пребори със здравословен проблем или да отслабне:

◊ Откъде идват токсините?
◊ Кои храни водят до замайване, световъртеж, умора и напълняване?
◊ Как точно функционира тялото, каква е връзката между физическото и емоционалното здраве?
   
„Идеалният метаболизъм“ съдържа конкретни съвети за възстановяване на излезлия от строя метаболизъм, както и множество лесноизпълними рецепти. Книгата е за хора, изморени от диети и объркани от изобилието на противоречива информация. Написана живо и увлекателно, с чувство за хумор и любов към читателя, „Идеалният метаболизъм“ е незаменим съветник, особено за жената. За да живее тя в мир със себе си, със своите мечти и страсти.

Сара Ванс е диетолог, автор на публикации за връзката между хранене и здраве. Има блог, води кулинарни курсове и е чест гост на FOX Channel. Помогнала е на хиляди хора да променят нагласата сикъм храната и хранителните навици.