page contents Книжен ъгъл: Дебютът на Джилиан Флин „Отворени рани“ най-после на български
Предоставено от Blogger.

Дебютът на Джилиан Флин „Отворени рани“ най-после на български

14.5.18

Перфектно подбраните детайли и динамичният сюжет на „Отворени рани“ ни потапят във вътрешния свят на млада жена, измъчвана от собствените си страхове. Джилиан Флин вниква в най-тъмните кътчета на човешката душа и поставя читателя в плен на напрегнат разказ с неочакван край. През юли стартира оригиналният сериал на HBO, адаптация по романа "Отворени рани", с участието на холивудската звезда Ейми Адамс

Джилиан Флин, авторката на прочутия трилър „Не казвай сбогом“ (Gone girl), започва да изследва дълбините на човешката психика и тънката граница между нормалното и патологичното още в дебютния си роман „Отворени рани“ (Sharp objects, 2006), представен сега на български от „Ера“.

Малкият град Уинд Гап, Мисури е в центъра на поредица от убийства на невръстни момичета. За Камий Прийкър това място е свързано с тъмни спомени, от които е избягала при първа възможност. Сега тя е журналист в Чикаго и се опитва да събере парчетата от объркания си живот. Когато се налага да се върне, за да отрази събитията, тя е изправена пред истинско изпитание. И има ясна причина за това – майка й. Камий не поддържа връзка с нея и почти не познава по-малката си сестра.

Докато разследването напредва, провокирана от стари страхове и напрегнати семейни отношения, Камий започва прекалено да се идентифицира с жертвите. Тя упорито търси отговори и рови все по надълбоко в историята. Но пътят към истината, я води все по-близо до собственото й минало и врагът може би е по-близо отколкото е очаквала.

С романа „Отворени рани“ Джилиан Флин бележи огромен успех, като едновременно пленява публиката и критиката. Перфектно подбраните детайли и динамичният сюжет ни потапят във вътрешния свят на млада жена, измъчвана от собствените си страхове. Флин вниква в най-тъмните кътчета на човешката душа и поставя читателя в плен на напрегнат разказ с неочакван край.

Гледайте оригиналния сериал на HBO, адаптация по романа „Отворени рани“, с участието на Ейми Адамс. Осемте епизода на минисериала ще се излъчат по HBO през лятото на 2018 г. Продуцент е Марти Ноксън (UnREAL), а режисьор Жан-Марк Вале („Big Little Lies“, Wild). В главните роли ще видим още Патриша Кларксън, Крис Месина, Елизабет Пъркинс, Мат Крейвън, Елиза Сканлън, Мигел Сандовал, Хенри Черни и други.