page contents Книжен ъгъл: Смъртта на „футболната съпруга“
Предоставено от Blogger.

Смъртта на „футболната съпруга“

11.6.18

Нов шведски трилър от „полицейската съпруга“ Габриела Улберг Вестин

Бъдни вечер е и ужасна снежна буря удря малкото шведско градче Худиксвал. Полицията получава сигнал – Хена Педерсън, съпруга на най-популярния шведски футболист – Монс Сандин, е намерена мъртва у дома.  Единствените свидетели са двете им малки деца. Семейството скоро е напуснало Италия и се е преместило в Швеция. – в „Самотна пеперуда“ (Ера) от Габриела Улберг Вестин.

След години работа в полицията в Стокхолм, инспектор Юхан Рока се завръща в родния си град, който е напуснал след трагичната смърт на приятелката си. Сега той очаква спокоен живот и лесни случаи, но вместо това получава заплетеното разследване на бюрото си.

Логичният заподозрян винаги е съпругът, но Монс успява да представи убедително алиби. В опит да научи повече за живота на жертвата, Рока дори отива в Италия. Колкото повече рови в случая, толкова по-сигурен става, че футболистът има доста тайни и сериозно подозира, че е замесен в допинг афери или дори нещо по-сериозно. Но уликите водят и към миналото на Хена, а Рока се съмнява, че Монс познава жена си толкова добре, колкото си мисли.

Когато малкият град е разтърсен от ново убийство, инспекторът осъзнава, че този случай и неговото собствено минало неизбежно ще се пресекат. И може би ще му се отдаде възможност да разгадае най-голямата мистерия в живота си...

Габриела Улберг Вестин е родена и израстнала в Худиксвал, Швеция. За известно време живее в Италия – учи „Моден дизайн“ и работи като фото модел. По-късно завършва и „Криминология“ в Стокхолмския университет.


При създаването на романите си тя много разчита на детайлното изследване на темата и събира информация от срещи и интервюта с полицаи, престъпници, служители на затворите и кримални психолози. Действието в романите й се развива в родния й град, а самата тя живее в Стокхолм със съпруга си (който е... полицай) и двете им деца.