page contents Книжен ъгъл: Бръмбарчето Пиляпа мечтае за приятел
Предоставено от Blogger.

Бръмбарчето Пиляпа мечтае за приятел

19.11.19

Днес бялото бръмбарче Пиляпа си търси приятел…  И сигурно ще намери, защото това е голямата му мечта!

„Приключенията на Пиляпа, бялото бръмбарче” (Колибри) е чудесна книга за малки, големи и още по-големи търсачи на приключения. Книга мъдра и забавна, която ще докосне вашия дух и вашите сърца. Децата ще се заливат от смях, а възрастните ще се смеят от сърце. Автор на книжката е Раймондо Варсано, а приказните илюстрации са дело на Петя Радивчева (Пиетра).

Причудливи и симпатични, персонажите, които бялото бръмбарче Пиляпа среща по своя път, напомнят хора, които сигурно познавате. Паяк-Як, Бухал-Чухал, Нищо-Нещо, Лисица-Умница са само част от пъстрите герои, с които ще се запознаете в приказката. И ако ти, скъпи читателю, срещнеш Пиляпа и станете приятели… Това би било най-хубавото нещо на света!

Раймондо Варсано (Раймондо)  има особен стил - звучи хармонично и се чете лесно. Автор е на книгата с разкази „Натам, нанякъде...”, детската книга „Среднощна дъга” и концептуалната книга „Context”. Награждаван е от Съюза на българските писатели. Превеждан е на английски, руски, френски и чешки език.

Разказите му са публикувани в престижни литературни издания, между които „Литературен фронт”, „Литературен форум”, сп. „Пламък” , сп. „Съвременник”, както и в антологии за съвременна литература в чужбина. Сътрудничил е на вестника за литературна критика АБВ. През 2019 г. на „Моста на влюбените” бе представен съвместният му проект с фотографa Маргарита Русева „Истории в контекст”, който получи широк медиен отзвук.

Премиерата е на 26 ноември в Студио 5 на НДК