page contents Книжен ъгъл: Древногръцките митове, преразказани по неповторим начин от Стивън Фрай
Предоставено от Blogger.

Древногръцките митове, преразказани по неповторим начин от Стивън Фрай

17.12.19

Страсти, секс, кръв, насилие, кръвосмешения, битки, чудовища, богове и герои…

Древногръцките митове са преразказани по неповторим начин от Стивън Фрай. „Митове” (Еднорог, превод Боряна Джанабетска) пресъздава тези удивителни истории в контекста на нашето съвремие, в цялото им великолепие и дълбоко човешка значимост.

"Аз приветствам особено много онези читатели, които никога досега не са се срещали с героите и историите от гръцката митология. Не е необходимо да знаете нищо, за да прочетете тази книга; тя започва с една празна вселена. Със сигурност за прочитането й не е необходимо никакво "класическо образование", никакво познаване на разликите между нектар и нимфа, сатири и кентаври или между парки и фурии", пише в предговора Стивън Фрай.

Блестящ и харизматичен актьор, телевизионен водещ и режисьор, добре известен на българската публика с незабравимото си превъплъщение в ролята на Джийвс от комедийния сериал „Дживс и Устър“, той е и автор на бестселъри и автобиографични книги, нашумял напоследък и с вдъхновения прочит на аудиоверсиите на седемте книги за Хари Потър.

Неговата възторжена интерпретация на древногръцката митология демонстрира впечатляваща ерудиция,  заразителен  хумор, широка култура и неповторим стил.