page contents Книжен ъгъл: Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги
Предоставено от Blogger.

Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги

2.12.19


След големия успех на „Дневникът на един книжар“ издателство „Еднорог“ представя втората част на нашумялата по цял свят книга на Шон Битъл – „Изповедите на един книжар“

В Уигтън, шотландски град, посветен на книгите, чийто календар е изпълнен с фестивали, срещи с писатели и всичко останало, свързано с вълшебната безкрайност на книгата, се намира най-голямата книжарница за книги на втора ръка.

Собственикът й, Шон Битъл, става неочаквано автор на световен бестселър, когато решава да публикува своя дневник.

Очакват ни комични срещи с читатели, весели и тъжни случки из живота на книжаря, носталгия по доброто старо време, но и непоколебима вяра в неповторимата магия на хубавата книга.

Отново се появяват любимите герои на Шон Битъл, озоваваме се сред красивите пейзажи на Шотландия и се сблъскваме с проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си, вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.

Ето и два цитата от книгата:

Докато метях тротоара пред магазина, покрай мен минаха две жени. Едната каза на другата:
– Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги.

***

Точно когато Ники изчезна за обедната си почивка, един много стар човек, придвижващ се с помощта на два бастуна, си купи книга със заглавие "Секс за напреднали: ясно описани позиции за експлозивно удовлетворение“.