page contents Книжен ъгъл: Да прекараме „Едно незабравимо лято“ със Сю Муркрофт
Предоставено от Blogger.

Да прекараме „Едно незабравимо лято“ със Сю Муркрофт

17.8.21

Нов роман от авторката на „Само за ваканцията“

Всичко започна с един туит, свързан с неудобна ситуация, в която млад мъж изпаднал, след като забравил да изключи програмата за конферентни разговори на служебния си компютър, споделя Сю Муркрофт за новия си роман „Едно незабравимо лято“ (Хермес, превод Мария Демирева). Първо историята ме разсмя, но след това започнах да мисля за подробностите около случката: В работно време ли се е случило всичко това? Как се е отразило на кариерата му, на колегите му? Отговорите на тези въпроси поставиха началото на романа.
 
След това се вдъхнових за Кръглата къща от комплект за чай, който бяха подарили на майка ми преди години – с чайник и кутия за бисквити под формата на такава къща. В една съседна ферма също бях забелязала подобна сграда, а след кратко проучване установих, че те се срещат доста често в района.
 
Но накрая „Едно незабравимо лято“ се оказа моят най-труден за написване роман. Много ми допадна идеята да пренеса историята в Северен Норфък и да създам едно ново, несъществуващо до момента селце на име Нелсънс Бар. Героите се появиха и оформиха в главата ми с готовност и ние се сработихме добре, но... историята трябваше да бъде леко опитомена. Надявам се крайният резултат да допадне на читателите!

Сю Муркрофт е родена в Германия, живяла е в Кипър и Малта, а в момента – във Великобритания. През годините е работила на различни места – от банка до медия за мотоциклети, но твърди, че сега има най-хубавата професия – на писател.
 
Сю Муркрофт пише съвременни романи, които бързо се превръщат в международни бестселъри. Книгите й са носители на Наградата за най-добро романтично четиво (Best Romantic Read Award) и два пъти са били номинирани за Романтичен роман на годината (Romantic Novel of the Year Awards). 
 
Сю Муркрофт пише още кратки разкази, статии и наръчници по творческо писане. В романите й читателите ще се насладят на летни или коледни истории, изпълнени с чувство за хумор, романтика и вълнение. Един чудесен пример за това е „Само за ваканцията“, която е публикувана от ИК „Хермес“ през 2019 г. През август 2021 г. излиза нов роман от авторката – „Едно незабравимо лято“.